• Home |
 • Onderwijs bij Groenhorst |
 • Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs Groenhorst Emmeloord

Binnen het onderwijs heeft een bepaalde groep leerlingen baat bij een zeer individuele aanpak. Zij kunnen minder goed leren of zijn nog niet klaar voor het vmbo-onderwijs. Voor hen bestaat het zogenaamde praktijkonderwijs.

Praktijkonderwijs is speciaal voortgezet onderwijs. De school leidt niet op voor een diploma, maar bereidt de leerlingen via intensieve stages voor op een baan in de maatschappij. Na het praktijkonderwijs stromen sommige leerlingen door naar leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) in het vmbo.

Groenhorst heeft een school voor praktijkonderwijs in Emmeloord.

 

 
 

Nieuws

 • Gepubliceerd: Almere, 15 April 2014
  Woensdag 9 april jl. maakten de Urban Greeners bekend met welke Founding Partners ze de komende jaren gaan samenwerken in aanloop naar de Floriade Almere 2022. Groenhorst Almere en CAH Vilentum Almere vertegenwoordigen de Aeres Groep als Founding Partner. > lees meer
 • Gepubliceerd: Velp, 15 April 2014
  Om geld bij elkaar te sprokkelen voor een project in Ethiopië hebben 4 mbo studenten op 8 en 9 april auto’s gewassen in Velp en Arnhem. Zo hebben ze eerste € 200,= voor het goede doel, het starten van een kippenfarm in Ethiopië, binnen.
  De studenten van Groenhorst Velp, Remco Drost, Thijs Jetten, Wessel Jeronimus en Liz Baak, vertrekken samen met studenten van Groenhorstscholen in Almere, Barneveld en Emmeloord op 27 april. Zij blijven tot 5 mei a.s. met hun docenten in Ethiopië om te werken aan het project.
  > lees meer
 • Gepubliceerd: Velp, 8 April 2014
  Game Openluchtmuseum maakt indruk bij leerlingen Groenhorst Velp
  Werk zoeken, de taal leren, vrienden maken, onderdak zoeken en de gewoontes van het land leren kennen. Als je in Nederland geboren wordt zijn dat normale zaken, maar dat geldt niet voor nieuwe inwoners van Nederland.
  > lees meer
 • Gepubliceerd: Velp, 8 April 2014
  Een mooie actie bij het Inloophuis in Velp-Zuid. Drie mbo studenten van Groenhorst Velp zijn samen met twee gast-studenten uit Ierland aan het werk om een groentetuin aan te leggen in de Thorbeckestraat 29 in Velp. > lees meer
 • Gepubliceerd: Velp, 4 April 2014
  Zoek je een mbo opleiding? Kom dan kijken bij Groenhorst in Arnhem!

  Aankomende woensdag 9 april opent Groenhorst Velp/Arnhem haar deuren voor een nieuwe lichting mbo-studenten en andere geïnteresseerden. Groenhorst verzorgt de opleidingen Styling & Design, Teelt, Bloemsierkunst, Groene Ruimte, Dierverzorging en verschillende Cursus & Contract- activiteiten. > lees meer

E-mail een vriend